Joulu saapuu Varsinais-Suomeen

Maanantai 13.12.2021 - Riitta Karjalainen

Varsinais-Suomen vuoden 2021 sairaanhoitaja on julkistettu

Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry antaa vuoden sairaanhoitajan tittelin yhdelle alueen sairaanhoitajalle, joka on osoittanut vahvaa kliinistä osaamista tai joka on kehittänyt näkyvästi hoitotyötä. Vuoden 2021 sairaanhoitajan valinta julkistettiin 10.12.2021 Turussa Teatterisillalla. Vuoden sairaanhoitaja on valittu Varsinais-Suomessa vuodesta 2009 alkaen.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sairaanhoitaja, joulu

Laskeudumme joulun aikaan

Torstai 13.12.2018 - Riitta Karjalainen

Sairaanhoitajaliiton valtuusto valitsi 24.11.18 uuden puheenjohtajiston seuraavalle nelivuotiskaudelle 2019 – 2022 ja puheenjohtajaksi valittiin Nina Hahtelan, TtT, Helsingistä.

-  On äärimmäisen tärkeää kuunnella jäsenistöä ja jatkaa liiton toiminnan kehittämistä. Näen Sairaanhoitajaliiton rohkeana aloitteentekijänä ja vahvana yhteiskunnallisena vaikuttajana sairaanhoitajien koulutukseen, osaamiseen, työn sisältöön ja työnjakoon liittyvissä kysymyksissä. Liitto on myös ammattikunnan vahva puolestapuhuja ja sairaanhoitajien arjen työn tukija, Hahtela painotti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu

Ensimmäinen joulu vanhainkodissa mullistaa vanhuksen jouluperinteet

Torstai 22.12.2016 - Riitta Karjalainen

Joulu on tunnetusti tiivis perhejuhla, jonka kuitenkin kymmenettuhannet ikääntyneet viettävät joko yksin tai hoiva- ja/tai vanhainkodissa. Tänäkin vuonna Turussa juhlii usea vanhus monien perhejoulun jälkeen ensimmäistä jouluaan vanhainkodissa. Monet viihtyvät seurassa, eivätkä haikaile tyhjään taloon.

Ensimmäinen joulu poissa kotoa mullistaa vanhuksen jouluperinteet: esimerkiksi saunaan pääsee vain saunavuorolla tai tiettynä päivänä ja jouluruokiin ei voi juurikaan vaikuttaa. Vanhainkodit ovat muuttuneet palveluasumiseksi ja niistä tulee asumisyksikköjä, joten vanhuksilla on omat huoneet. Se lievittää muutoksen tuskaa, kun oman joulun tuntua voi luoda tutuilla esineillä ja koristeluilla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joulu, vanhainkoti, sairaanhoitaja

Puheenjohtajan suusta

Tiistai 9.12.2014 - Riitta Karjalainen

Moni meistä etsii joulumieltä joulukuusesta, kynttilöistä, musiikista, runsaista laatikkoruuista ja mehevästä kinkusta tai kalkkunasta, joulusaunasta, puhtaasta ja koristellusta kodista sekä lahjojen paljoudesta. Joulu on meille valoa, lämpöä, kynttiläntuoksuja, jouluista musiikkia. Ne kuuluvat suomalaiseen perinteiseen jouluun.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joulu saapuu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle