Syksyn tullessa saapuvat sairaanhoitaja-opiskelijat työharjoitteluun

Maanantai 21.9.2020 - Riitta Karjalainen

 

Tulevien kollegoiden ohjaaminen on työpaikalla tärkeä tehtävä. Hyvä ohjaaja voi pelastaa opiskelijan tulevan työuran ja vastaavasti huono ohjaus tuhota haaveet. Kaikki tarvitsevat palautetta työstään, mutta opiskelija tarvitsee palautetta päivittäin. Jos työpaikan ilmapiiri on tunkkainen, se heijastuu nopeasti myös harjoitteluun.

Työssäoppimisjaksoja on sote-alan opinnoissa paljon: lähihoitajaksi opiskelevilla on vähintään neljä työharjoittelua, ja lisäksi osa opiskelee oppisopimuksella. Sairaanhoitajaopiskelijoiden koulutuksen täytyy EU-direktiivin mukaisesti olla vähintään 4 600 tuntia, ja puolet siitä on oltava kliinistä harjoittelua, jonka on tapahduttava suorassa potilastyössä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: syksy, opiskelija

Sairaanhoidon opiskelijat haluavat lisää kliinisiä taitoja

Tiistai 20.3.2018 - Riitta Karjalainen

Kliinisten taitojen opettele jää liiaksi harjoittelupaikkojen vastuulle. Reilusti yli puolet eli yli 60 prosenttia Sairaanhoitajaliiton kyselyyn syksyllä 2017 vastaajista on sitä mieltä, että lähiopetus ei keskity hoitotyössä olennaisiin asioihin. Kyselyyn vastasi 651 sairaanhoidon opiskelijaa.

Sairaanhoitajaliitto selvitti sairaanhoitajaopiskelijoiden mielipiteitä opintoihin liittyvistä asioista. Tulokset ovat Sairaanhoitajaliiton mielestä huolestuttavia tulevien sairaanhoitajien kliinisen osaamisen sekä heidän opiskeluaikana alasta saamalleen kuvalle. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: opiskelija, sairaanhoitaja, kliiniset taidot