Syksyn tullessa saapuvat sairaanhoitaja-opiskelijat työharjoitteluun

Maanantai 21.9.2020 - Riitta Karjalainen


Opiskelija määrittelee harjoittelulleen opetussuunnitelman mukaiset tavoitteet. Ohjaaja katsoo opettajan kanssa, onko tavoitteita tarpeeksi – mutta ei liikaa – ja onko ne mahdollista saavuttaa kyseisessä työpaikassa. Työnantajaa suositellaan nimeämään opiskelijalle harjoittelussa kaksi ohjaajaa, jotta varmistetaan, että ohjaaja on aina paikalla johtuen vuorotyöstä.  Ohjaaja vastaa opiskelijan kaikesta tekemisestä ja huolehtii, että potilasturvallisuus säilyy. Opiskelija ei voi esimerkiksi jakaa lääkkeitä yksin, ja potilaan siirtotilanteissa ohjaaja varmistaa, että rollaattorin jarrut ovat päällä ja potilaalla on kengät jalassa. Opiskelija saa tehdä asioita itsenäisesti vasta, kun ollaan puolin ja toisin täysin varmoja osaamisesta.

Opiskelijalle pitää osata antaa sopivasti vastuuta oikeaan aikaan. Kun opiskelija on harjaantunut, hän voi saada enemmän tehtäviä, mikä on taas ohjaajan omasta työstä pois. Potilaan/asiakkaan näkökulmasta tämä tarkoittaa laadukkaampaa hoitoa, koska hoitajilla on hänelle nyt enemmän aikaa.

Ohjaajan tehtävänä on näyttää, miten teoria kohtaa käytännön. Vaikka opiskelija on oppinut perustaidot koulussa, hänelle pitää selvittää työpaikan käytännöt perusteellisesti. Kun opiskelija saa tarpeeksi tietoa ja perusteltua palautetta, harjoittelusta on hänelle mahdollisimman paljon oppia ja iloa.

 

Innostavaa alkanutta syksyn aikaa

 

Avainsanat: syksy, opiskelija


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini