Sairaanhoidon opiskelijat haluavat lisää kliinisiä taitoja

Tiistai 20.3.2018 - Riitta Karjalainen


Kliinisiä asioita opiskellaan verkossa tai itsenäisesti. Opiskelijat haluavat lisää simulaatio-opetusta. Yli 62 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että simulaatio-opetusta on liian vähän. Simulaatiotila on lähes kaikissa opiskelijat haluavat lisää simulaatio-opetusta. Hoitotyön kliinisten taitojen lähiopetusta on liian vähän, osaaminen vaarantuu ja taitojen opetus jää liiaksi harjoittelupaikkojen vastuulle.

Kyselystä kävi ilmi, että opiskelijat kohtaavat harjoittelupaikoissaan myös huonoa kohtelua. Lähes 40 prosenttia vastaajista on ollut tilanteessa, joissa heitä vähätellään, puhutellaan opiskelijana, ei käytetä nimeä, ei oteta osaksi työyhteisöä, osoitetaan suoraan, ettei haluta ohjata tai jätetään huomiotta. Opiskelijalle ei puhuta kahvihuoneessa, häntä ei tervehditä tai hänen kuultensa puhutaan, kuinka ärsyttävää opiskelijaohjaus on.

Opiskelijoiden saama kohtelu on yleistä ja sitä ei voi jättää huomioimatta. Kohtelulla on suuri merkitys siihen, millaisen kuvan he saavat tulevasta alasta ja ammatistaan ja nämä asiat vaikuttavat myös alalla pysymiseen tai alalle tulemiseen.

Miten teidän työpaikoilla kohdataan alalle opiskeleva sairaanhoitaja? Saako hän hyvän perehdytyksen ja vankan kollegiaalisen tuen?

Onnitellaan uutta aloittelevaa sairaanhoitajaa upeasta ammatinvalinnasta ja autetaan uusi kollega alkuun upealle ammattiuralle.


 

 

Avainsanat: opiskelija, sairaanhoitaja, kliiniset taidot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini