Omaishoitajille oikeus käyttää Turun kaupungin liikuntapalveluja ilmaiseksi

Maanantai 10.9.2018 - Riitta Karjalainen

Omaishoitajille oikeus käyttää Turun kaupungin liikuntapalveluja ilmaiseksi

 

 

Omaishoidon laki tuli voimaan 1.7.2016.  Laissa todetaan mm., että kunnan on tarvittaessa järjestettävä omaishoitajalle hyvinvointi- ja terveystarkastuksia sekä hänen hyvinvointiaan ja hoitotehtäväänsä tukevia sosiaali- ja terveyspalveluja.

Omaishoitajien maksuttomat terveystarkastukset alkoivat Turussa toukokuun 2017 alkupuolella. Omaishoitajalle haetaan hänen hyvinvointiaan parhaiten tukeva palvelu tai apu.

 

Turussa on noin 990 sopimuksen tehnyttä omaishoitajaa, jotka hoitavat pitkäaikaisesti sairasta tai vammaista läheistään kotona. Monet omaishoitajat tekevät fyysisestikin raskasta omaishoitajan työtä ja tarvitsevat arjesta selviytyäkseen hyvää toimintakykyä.

Omaishoitajat tekevät arvokasta työtä omaisensa hyväksi. Läheisen inhimillisen ja yksilöllisen hoidon

lisäksi he säästävät kunnalta isot rahat verrattuna siihen, että omaista hoidettaisi laitoksessa.

 

Esitän, että Turku tarjoaa omaishoitajille kaupungin liikuntapalvelujen vapaakortin maksutta tukeakseen omaishoitajien fyysistä ja henkistä toimintakykyä . Omaishoitajan hyvä fyysinen ja psyykkinen toimintakyky on tae terveellisemmälle elämälle, joka myös mahdollistaa pidemmän omaishoitajuuden.

 

 

Riitta Karjalainen (kesk.)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: omaishoitajat, Turussa, Riitta Karjalainen

Kesää kohti

Maanantai 15.5.2017 - Riitta Karjalainen

Vietimme tämän vuoden virallista kansainvälistä Sairaanhoitajanpäivää 12.5.2017 Turussa Valtion virastotalolla. Juhlassa juhlimme huomionosoituksin Varsinais-Suomen ansioituneita sairaanhoitajakollegoita: Kyllikki Pohjolan apurahalla Tuija Lehteä, Suomen sairaanhoitajaliiton standaareilla Heli Kalliota ja Tuija Lehtikunnasta, ja julkistimme Vuoden 2017 Varsinais-Suomalaisen sairaanhoitajan valinnan -  Petra Virtanen -  sekä luovutimme Suomen Tasavallan Presidentin myöntämän Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein pitkäaikaiselle aktiiville Leena Tervahartialalle.

 

Lämmin Onnittelu vielä kerran kaikille teille palkituille, upeille sairaanhoitajille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vietimme tämän vuoden virallista kansainvälistä Sairaanhoitajanpäivää 12.5.2017 Turussa