Sote-henkilöstöryhmän kokouksesta 30.3.17

Perjantai 31.3.2017 - Riitta Karjalainen


Työsuojeluvaalien valmisteluista keskusteltiin: KT on valmistelemassa ohjeistusta tuleviin työsuojeluvaaleihin.  Tässä vaiheessa KT ei ole linjannut tiettyä tapaa edetä vaaleissa ja huomioida samalla tuleva sote-uudistus. Vaaleissa tullaan valitsemaan työsuojeluvaltuutettuja nykyisiin kuntaorganisaatioihin. KT:n näkemyksen mukaan voi olla järkevää pyrkiä ennakoimaan tulevia muutoksia jo tässä vaiheessa. Yksi mahdollisuus tähän on valita sote-toimialueelle oma työsuojeluvaltuutettu (joka siis toimii normaalina osana kunnan työsuojeluorganisaatiota). Näin 2019 alussa, jos/kun sote siirtyy maakuntaan voi työsuojeluorganisaatio jatkaa kutakuinkin ennallaan. Jonkinlaista tarkennusta tarvittaneen 2019 alussa esim. tukipalveluhenkilöstön siirtymien johdosta, jota tällä hetkellä on mahdoton ennakoida. KT:n näkemyksen mukaan parhain ratkaisu tilanteeseen syntyy paikallisesti, organisaation mukaan tulevaa muutosta kuitenkin ennakoiden.

Henkilöstötyöryhmä keskusteli asiasta ja linjasi KT:n ohjeistuksen pohjalta, että pienemmissä kunnissa tulee varautua tulevaan muutokseen ja siten selvittää mahdollisuutta eriyttää työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttöä sote- ja nonsote-työsuojeluvaltuutetulle. Näin turvataan muutosvaiheessa sekä kunnista siirtyvälle että kuntiin jäävälle henkilöstölle tuki. Samalla varmistetaan, että kuntiin jää osaava ja toimintakykyinen työsuojeluorganisaatio.

Työterveys 2019-  tämän hetken tilanteen mukaan kunnille jäisi mahdollisuus tehdä asiassa omat ratkaisunsa. Osa kunnista ostaa palvelut jo ulkoa ja osa järjestää omana toimintanaan.Mitään linjauksia työterveyshuollon osalta ei kuitenkaan vielä ole.

Yhteenveto paikallisista sopimuksista:Yhteensä 105 paikallista sopimusta eri asioista.Henkilöstötyöryhmän tehtävänä on ainoastaan kerätä nämä tiedot, ei muokata niitä edelleen (on väliaikaishallinnon asia)

Kaikkien VS-Soten HR-kontaktien varmistaminen: Sote henkilöstötyöryhmässä ei ole kaikkien kuntien / työnantajien edustajia paikalla.Jokainen työryhmän jäsen kartoittaa naapurikuntien ja kuntayhtymien hr-kontaktien nimet ja yhteystiedot. Seuraava kokous 26.4.17

 

Avainsanat: sote, henkilöstö, sairaanhotajat, väliaikaishallinto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini