Maailma ilman sairaanhoitajia? Ei kiitos

Maanantai 8.6.2020 - Riitta Karjalainen


Sairaanhoitajat ovat oman alansa ammattilaisia, joilla on kevään 2020 korona-epidemian aikana muiden lailla pelko omasta tai läheistensä sairastumisesta. Se mikä näyttäytyy meille sankaruutena, on toisille koulutuksen mukaista työtä, jota tehdään nyt poikkeusoloissa oman terveyden kustannuksella. Työ vaatii korkeaa osaamista ja ammattitaitoa, ja alalle pääsyn ehtona on korkeakoulututkinto. Onneksi meitä hoitavat ammattitaitoiset ja koulutetut sairaanhoitajat.

Vaikka sairaanhoitajat ovat korvaamattomia, ei mikään ammattiryhmä ratkaise yksin koronakriisiä. Yhtä lailla muu sosiaali –ja terveydenhuollon henkilökunta, siivous- ja muu hoitotyötä tukevaa työtä tekevä henkilökunta, varhaiskasvatuksen työntekijät, opettajat ja monet muut ammattiryhmät pitävät huolen siitä, että Suomi palaa raiteilleen mahdollisimman pienin vahingoin, mahdollisimman pian.

Sairaanhoitajaliitto keräsi sairaanhoitajille huhtikuussa 2020 sosiaalisessa mediassa ja radiossa tukiviestejä, jotka julkaistaan maanlaajuisesti radiossa ja eri some-kanavissa toukokuussa. On ollut upeaa huomata suomalaisten kollektiivinen arvostus sairaanhoitajia kohtaan. Nämä nyt kerättävät viestit toimivat lähtölaukauksena sille, että sairaanhoitajien arvostus näkyisi myös konkreettisina tekoina: palkkauksen nostamisena tehtävän vaativuutta vastaavalle tasolle, työmäärän kohtuullistamisena ja työkyvystä huolehtimisena, sillä sairaanhoitajat ovat kiitoksensa ansainneet – niin koronakriisin aikana kuin sen ulkopuolellakin.

Tsemppiviestien lisäksi sairaanhoitajat ja terveydenhuollon muu henkilökunta tarvitsevat nyt kaiken mahdollisen tuen: noudatetaan hallituksen antamia ohjeita, suojellaan riskiryhmiä ja annetaan ammattilaisille työrauha.

#kiitoskollegalle 

                                     #suomitarvitseesinua

#sairaanhoitajillekiitos

Avainsanat: sote, sairaanhoitaja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini