Mielenterveysambulanssin tarve aikuisväestölle lasten mielenterveysambulanssin tapaan

Maanantai 13.6.2022 - Karjalainen Riitta

Mielenterveysambulanssin tarve aikuisväestölle lasten mielenterveysambulanssin tapaa

Mitä nopeammin niin fyysisesti kuin psyykkisesti sairastunut ihminen saa tarvitsemaansa apua ja tukea, sitä vähemmän ongelmat ehtivät vakavoitua. Tällöin myös niiden hoitaminen on vähemmän kivuliasta ja kun itsemurhavaarassa oleva ihminen tarvitsee apua välittömästi. Mielenterveysambulanssi vastaisi tähän tarpeeseen.

Turun, ja yhteispäivystyksen alueella toimiva mielenterveysambulanssi tarjoaisi  apua akuutteihin mielenterveysongelmiin. Ambulanssin voisi hälyttää paikalle sairastunut itse, hänen omaisensa/läheisensä, ammattilainen tai kuka tahansa ulkopuolinen. Ambulanssi näyttäisi ulospäin tavalliselta ambulanssilta, jotta psyykkisesti sairastuneen leimautuminen voitaisiin välttää.


Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mielenterveysambulassi, lapset

Lasten mediakasvatuksesta

Perjantai 20.3.2015 - Riitta Karjalainen

Lapsilla on oikeus hyvään ja laadukkaaseen mediakasvatukseen ja -ympäristöön. Lasten turvallinen ja vastuullinen mediankäyttö edellyttää, että myös aikuiset tuntevat ja ymmärtävät mediakulttuurin eri ilmiöitä. Sosiaalisen median käytön ikärajat ovat tarpeellisia, mutta osa lasten vanhemmista ei edes tiedä sellaisten olemassaolosta. Välinpitämättömyys lasten netissä olemisesta on huono juttu, sillä lapsi ei ymmärrä sosiaalisen median riskejä..

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mediakasvatus, lapset, nuoret, sosiaalinen media

Sosiaalihuoltolaki on tullut jäädäkseen

Keskiviikko 18.3.2015 - Riitta Karjalainen

Sosiaali- ja terveysministeriön järjestämä Sosiaalihuoltolain toimeenpanokierroksen infotilaisuus pidettiin 18.3.2015 Turussa Turun Messukeskuksessa. Penkit olivat lähes viimeistä penkkiä myöten täynnä, joten järjestäjien oli todettava tämän tilaisuuden olevan osanottajamäärältään runsaslukuisin. Tilaisuudessa käytiin läpi nopeassa tahdissa lain keskeiset kohdat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sosiaalihuoltolaki, lapset ja nuoret, nuorisotakuu