Luottamusta työelämään ja tulevaisuuteen joulun alla

Perjantai 11.12.2020 - Riitta Karjalainen

Suomen sairaanhoitajaliiton valtuusto hyväksyi 21-22.11.20 kokouksessaan toimintasuunnitelman vuodelle 2021, jossa ensi vuoden jäseniltojen teemat ovat hyvinvointi ja työssäjaksaminen. Vuosien 2020-2021 teemana on "Maailma ilman sairaanhoitajia".

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut TYÖ2030 -kehittämisohjelman, joka toimii myös tukena Suomen sairaanhoitajaliiton ensi vuoden tavoitteille. TYÖ2030 on työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelma, joka tähtää toimintatapojen uudistamiseen ja teknologian tehokkaaseen hyödyntämiseen työpaikoilla sekä työelämäinnovaatioiden luomiseen. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä Suomi on johtava työelämäinnovaatioiden kehittäjä ja että Suomessa on maailman paras työhyvinvointi. TYÖ2030-ohjelman toimenpiteet vaikuttavat työllisyyteen, talouteen, työhyvinvointiin ja työurien jatkumiseen.  Kehittämisohjelma tukee eri alojen työpaikkoja ja niiden muodostamia verkostoja omassa kehittämistyössään.  Hyvä työ ja johtaminen kehittävät samanaikaisesti tuottavuutta ja työhyvinvointia. Työn murroksen ja teknologian aiheuttamat muutokset sekä koronakriisistä selviytyminen edellyttävät työpaikoilta toimintatapojen uudistumista. Ohjelman on tarkoitus jatkua yli hallituskausien aiempien kansallisten työelämän kehittämisohjelmien tapaan.  Ohjelman vetovastuu on STM:ssä, operatiivisesta työstä ja käytännön järjestelyistä vastaa Työterveyslaitos. 

Koronakriisi teki ohjelman tavoitteet entistä tärkeämmiksi ja ajankohtaisemmiksi. Koronakriisistä selviytyminen onkin ohjannut vuoden 2020 alun ohjelmatyötä. Poikkeusolojen uusia työkäytäntöjä ja selviytymistarinoita kerätään ja jaetaan verkkosivustolla https://stm.fi/tyo2030, jolle työyhteisöt voivat lähettää omia vinkkejään ja kertomuksiaan.

Toivomme hallituksessa, että jo kevään 2021 aikana pääsisimme järjestämään jäsentoimintaa ja virkistystapahtumia teille jäsenille lähitapaamisina.

Ja toivotamme kaikille alueyhdistyksen jäsenille oikein rauhaisaa ja rentouttavaa joulunaikaa

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luottamus, 2030