Syksy saapuu yhdistystoimintaa

Tiistai 16.8.2022 - Riitta Karjalainen


Suomen Sairaanhoitajien 27-henkinen valtuusto kokoontui 11.6.2022 Helsingissä. Ensimmäinen livekokous kahteen vuoteen nosti korona-ajoista huolimatta esiin vahvoja yhteisöllisyyden tunteita ja uskoa tulevaisuuteen. Sääntömääräisten kokousasioiden lisäksi Suomen Sairaanhoitajien uusiksi kunniajäseniksi kutsuttiin Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry:n jäsen, Turun yliopiston hoitotieteen professori Helena Leino-Kilpi. Leino-Kilpi sai tunnustuksen pitkäjänteisestä ja menestyksellisestä hoitotyön koulutuksen kehittämisestä ja siihen vaikuttamisesta sekä hoitotyön roolin vahvistamisesta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Muina kunniajäseninä Helena Leino-Kilven kutsuttiin muualta Suomesta Katriina Laaksonen, Merja Miettinen, Kaija Saranto ja Kaarina Torppa. Lämpimät onnittelut vielä heille, hoitotyön uranuurtajille ja kehittäjille !

Tulevaa syksyä tulevat värittämään SOTE-sopimuksen hoitajajärjestöjen TEHYn ja Superin sekä KT:n seuraavat askelmerkit hoitohenkilöstön palkkauksen, työolosuhteiden ja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Palkkaus on yksi asia, joka pitää saada kuntoon, jotta sosiaali-ja terveydenhuollon hoitohenkilöstö pysyvät alalla.

Suomen Sairaanhoitajat valitsee marraskuun 2022 valtuustossa puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallituksen sekä vahvistaa valtuuston kokoonpanon tulevalle kolmivuotiskaudelle 2023–2025. Ehdokkaat esitellään syksyllä Suomen sairaanhoitajien kotisivuilla. Suomen Sairaanhoitajien toiminnanjohtajan rekrytointi on alkanut elokuussa ja hallitus tekee päätöksen rekrytoinnista syksyn aikana. Suomen sairaanhoitajat etsii tulevaisuuteen katsovaa modernia johtajaa kehittämään sairaanhoitajien yhdistystä yhteistyössä asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa. Tarkempia tietoja tehtävästä kiinnostuneille: https://sairaanhoitajat.fi/toiminnanjohtajaksi-suomen-sairaanhoitajiin/

Toiminnanjohtajan lisäksi Suomen sairaanhoitajat ry:lle haetaan puheenjohtajaa kaudelle 20232025. Puheenjohtajan tehtävä on luottamustehtävä ja hänet valitsee ehdokkaiden joukosta Suomen Sairaanhoitajien valtuusto syyskokouksessaan marraskuussa. Mikäli kiinnostut tehtävästä, ole yhteydessä alueyhdistyksen puheenjohtajaan Riitta Karjalaiseen, riitta.karjalainen@turku.fi.

Tule rohkeasti mukaan toimintaamme, Sinua tarvitaan

Avainsanat: sairaanhoitaja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini