Varsinais-Suomen sairaanhoitajien 90-Juhlavuosi lähenee loppuaan ja kohta on siis aika palata rauhaisan joulun vieton jälkeen arkeen - ainakin hetkeksi

Maanantai 14.12.2015 - Riitta Karjalainen


Mutta ensi vuonnakin 2016 on aihetta juhlaan, sillä Suomen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö myönsi 6.12.2015 kunniamerkkejä Varsinais-Suomen sairaanhoitaja-taustaisille aktiivitoimijoille.

Suomen Leijonan Ansioristi: Leena Suominen

Suomen Valkoisen Ruusun 1.luokan mitali kultaristein: Reetta Mäkinen

Suomen Valkoisen Ruusun 1.luokan Ritarimerkki: Sanna Salanterä

Suomen Leijonan Ritarimerkki: Pia Ahonen ja Hannele Paltta

Lämpimät Onnittelut heille

Lisäksi Sairaanhoitajaliiton hallitus päätti kokouksessaan 27.11. vuoden 2015 erityispätevyysnimikkeen saajat. Nimikkeen sai hakemuksensa perusteella seitsemän ansioitunutta sairaanhoitajaa. Neljä heistä sai nimikkeen nyt ensimmäistä kertaa ja kolme heistä uusi viisi vuotta sitten saadun nimikkeensä .Yksi  erityispätevyysnimikkeen uusijoista  on Hanna Metsämäki Raisiosta/ Varsinais-Suomi,  Kliininen hoitotyö, pitkäaikaiset terveysmuutokset, endoproteesihoitotyö.

Onnittelut Hannalle ansiokkaasta kliinisen hoitotyön kehittämisestä Varsinais-Suomessa.

Jouluisessa jäsenillassa Kuralan Kylämäessä 9.12.15 julkistettiin Varsinais-Suomen Vuoden sairaanhoitaja ,joka on vuodesta 2009 alkaen valittu . Ehdotetun henkilön tuli edustaa vahvaa kliinistä osaamista tai olla kehittänyt näkyvästi hoitotyötä. Valinnan ehtona oli myös Varsinais-Suomen alueyhdistyksen jäsenyys valintavuoden alusta lähtien..

Sanna Pirttisalolla on vahvaa osaamista asukaslähtöisen gerontologisen hoitotyön kehittämisessä. Hänen erityisosaamistaan ovat vanhusten hoidon tarpeen arviointi systemaattisesti sekä hoitosuunnitelman laatiminen arviointiin pohjautuen. Tähän liittyy myös kiinteästi panostus kirjaamiseen. Sanna Pirttisalo toimii vanhusten asumispalvelujen RAI (Resident Assessment Instrument)-yhdyshenkilönä. RAI on väline, jolla voidaan arvioida asukkaan hoidon tarvetta ja toisaalta saadun tiedon perusteella voidaan arvioida myös toteutuneen hoidon laatua. Yhdyshenkilön tehtävään liittyi merkittävä rooli RAI:n käyttöönottoprojektin läpiviemisessä.Sanna Pirttisalolle ominaista on jatkuva kouluttautuminen sekä osaamisen jakaminen muille työyhteisön jäsenille. Hänen on saanut kiitosta kouluttaja- ja ohjausvalmiuksistaan.

Lämpimät Onnittelut Sannalle.

Nyt on aika valmistautua jouluun, hengähtää, rauhoittua ja kerätä voimia joulun aikaan. Keväällä aktiivinen sairaanhoitajien vaikuttamistyö jatkuu, joten seuratkaa Facebook-sivuja, Sairaanhoitaja-lehteä.

Rauhaisaa Joulun aikaa kaikille

Avainsanat: sairaanhoitaja, kunniamerkit,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini