SOSTE on merkittävä toimija sosiaali-ja terveyspalveluissa

Tiistai 17.3.2015 - Riitta Karjalainen


SOSTE on toiminut nyt 3 vuotta , ja se on hakenut linjoja. Nyt on halu  näyttää kyntensä. Alkuun on paljon linjan hakemista, yhteistyötä. kaikissa merkittävissä pöydissä hyvinvoinnin ja terveyden kentällä. Mutta on todettava, että on oltu oikealla tiellä.


SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 200 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita toimijoita.

SOSTE on yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa rohkea vaikuttaja ja asiantuntija. Sijoitukset hyvinvointiin ja terveyteen ovat pitkäjänteisiä yhteisiä päätöksiä, joiden toteuttamisessa järjestöillä tulee olla vahva rooli.

  • 1,3      miljoonaa jäsentä
  • 0,5      miljoonaa vapaaehtoista
  • 260      000 vertaistukijaa
  • 30      000 ammattilaista
  • 30      000 työllistettyä

Sosiaali- ja terveysjärjestöillä on merkittävä asema etenkin erityisryhmien palvelujen kehittäjinä ja tuottajina. Ne eivät pelkästään myy palveluja, vaan yleishyödyllisinä toimijoina tuottavat myös laaja-alaisempaa apua kuten vertaistukea ja osallistumisen mahdollisuuksia. Nyt valmistelussa oleva uusi hankintalaki mahdollistaa uudenlaisen innovatiivisen hankintamenettelyn. Hankintaa käsitellään eri osapuolien yhteisenä kehittämis- ja oppimisprosessina, jonka tavoitteena on hankinnan tarpeeseen vastaavan mahdollisimman laadukkaan ratkaisun kehittäminen. Kun tavoitellaan aidosti asiakaslähtöisiä sote-palveluja, yhteiskehittäminen nimenomaan sote-järjestöjen kanssa on järkevää. Tässä on minullakin julkisen puolen toimijana paljon opittavaa.

Avainsanat: Sosiaali-ja terveys, SOSTE, järjestötyö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini