Ruotsin kuningattaren Silvian nimikkostipendi jaettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa

Lauantai 21.2.2015 - Riitta Karjalainen


Queen Silvia Nursing Award myönnetään sairaanhoitajaopiskelijalle, joka on kehittänyt vanhustenhoitoa tai -palveluita. Stipendi koostuu 6 000 euron rahapalkinnosta sekä harjoittelujaksosta.
Useiden korkeatasoisten hakemusten joukosta tuomaristo valitsi Laura Virtasen yksimielisesti vuoden 2014 stipendiaatiksi. Itse sain kunnian osallistua Suomen sairaanhoitajaliiton edustajana tuomaristoon joulukuussa 2014.Laura haki stipendiä ideallaan ”Hoitajan HelpDesk”. Idea käsittelee verkkopalvelua, jonka avulla vanhustenhoidon parissa työskentelevät voivat saada helposti ja nopeasti apua ja tukea muilta hoitoalan ammattiryhmiltä. Tuomaristo perusteli valintaa seuraavasti:

Lauran ideoimaa palvelua ei ole vielä yleisesti käytössä. Idea on edelleen kehitettävissä oleva, hoitoalaa eteenpäin vievä ja sitä voidaan hyödyntää terveydenhuollossa laajalti. Laura on hyvä esikuva muille sairaanhoitajaopiskelijoille ja sairaanhoitajan ammattia harkitseville, sillä hän on luova ja motivoitunut kehittämään sekä hoitoalaa että omaa osaamistaan.

21-vuotias Laura Virtanen opiskelee ensimmäistä vuotta sairaanhoitajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Raaseporista kotoisin oleva Laura kiinnostui sairaanhoitajan ammatista sen monipuolisuuden vuoksi. Tulevaisuudessa häntä kiinnostavat muun muassa yrittäjyys sekä kansainväliset tehtävät.

Täytyy olla ylpeä ja luottavainen vanhustyön tulevaisuudesta, sillä uusi sairaanhoitajasukupolvi on jo tulossa.

Avainsanat: vanhustyö, kuningatar Silvia, Hoitajan Help Desk


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini