Aloite Kehitysvammaisten työllistymisen ja työtoiminnan kehittäminen

Maanantai 18.5.2020 - Riitta Karjalainen


Turun tulisi näyttää esimerkkiä kehitysvammaisten työllistämisessä sekä palkkaamalla itse enemmän kehitysvammaisia ihmisiä kaupungille töihin, että laatimalla yhdessä eri tahojen kanssa Turkuun kehitysvammaisten työllistymistä laaja-alaisesti edistävän strategian.

 

Kehitysvammaisten työllistymistä ja työtoimintaa kehittävässä strategiassa tulee huomioida työpaikkojen luomisen tukeminen sekä julkiselle että yksityiselle sektorille, työhön valmennus ja tuettu polku työelämään. Kehitysvammaisille on kullekin rakennettava oma tuettu yksilöllinen polku työelämään ja taattava jokaiselle riittävä yksilöllinen tuki tähän.

 

Myös päiväkeskustoiminnassa on tärkeää, että siihen osallistuvat ihmiset kokevat työnsä/toimintansa mielekkääksi, heillä on myös taloudellinen kannustin saapua päiväkeskukseen ja tuki koetaan reiluna ja yhdenvertaisena. Kehitysvammaisten eläke on yleensä todella pieni ja nämä pienet työosuusrahat ja vastaavat ovat heille tärkeitä henkisenä kannustimena ja ne mahdollistavat taloudellisesti pieniä arjen iloja.

 

Esitän, että Turun kaupunginhallitus tekee selvityksen turkulaisten kehitysvammaisten työllistymisestä ja ryhtyy toimiin, jotta Turun kaupunki työllistäisi enemmän kehitysvammaisia ihmisiä laatimalla erillisen toimenpideohjelman kehitysvammaisten työllistämisen parantamiseksi sekä päivä- ja työtoiminnassa olevien kehitysvammaisten pienten työosuuskorvausten laajentamista.

Avainsanat: kehitysvammaiset, työllistyminen, työtoiminta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini