Hyvät sairaanhoitajat, rakkaat kollegat

Torstai 9.4.2020 - Riitta Karjalainen


Varmaan kaikkialla Suomessa -  ja koko maailmassa – on suuri pula suojautumisvälineistä

Hoitoalan henkilöstö (hoitajat, lääkärit) sairaaloissa, päivystyksessä, näytteenottajina ja ikääntyneiden hoitajina ovat nyt koronataistelun eturintamassa. He hoitavat lapsia, vanhuksia ja sairaita ja altistavat itsensä tartunnoille sillä aikaa, kun muu Suomi ”etäilee” kodeissaan.

Nyt etulinjassa ovat naiset, koska sosiaali- ja terveydenhoitoalan työntekijöistä naisia on 86 prosenttia.  Sairaanhoitajista naisia on 93 prosenttia. Nämä naiset pitävät huolen siitä, että päiväkodissa olevien pikkulasten nenät niistetään, hoito- ja hoivakodeissa ja kotihoidossa olevat vanhukset saavat hoitoa, hoivaa ja ruokaa ja sairaaloiden potilaat hoitonsa ja lääkkeensä. He eivät voi pitää yhden metrin turvaväliä.

Naisvaltaiset alat kannattelevat yhteiskuntaamme näissä poikkeuksellisissa oloissa. Sairaanhoitajilla, varhaiskasvattajilla, kätilöillä ja monilla naisvaltaisilla aloilla, kuten opettajilla ja palvelualan ammattilaisilla on suuri vastuu. Näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa koko Suomi tukeutuu heihin. Sairaanhoitajat ovat etulinjassa koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Voimia ja jaksamista sekä terveyttä heille kaikille työn ääressä oleville.

Poikkeustilanteen vuoksi olemme yhdistyksen hallituksessa päättäneet siirtää 22.4.20 ilmoitetun vuosikokouksen myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan, mutta heti kun se on mahdollista. Uusi ajankohta ilmoitetaan Facebookin, Nettisivujen ja Postiviidako-jäsenkirjeellä 20 pv ennen kokousta. Samoin kaikki keväälle 2020 suunnitellut koulutukset ja tapaamiset olemme peruneet.

 

Kaikille teille valoa kohti kevättä!

Tapaamisiin, kun taas on sen aika ja mahdollisuus! 

Avainsanat: korona, juhlat, kansainvälinen sairaanhoitajan päivä, 12.5


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini