Vastaus valtuustoaloitteeseen nopeasta kertapalkitsemisesta

Maanantai 24.12.2018 - Riitta Karjalainen


KVTES:n palkkausluvun (II luku) 14 §:ssä on omana palkkaelementtinään määritelty kertapalkkio. Viranhaltijalle/työntekijälle voidaan maksaa kertapalkkio, mikäli kunnan/kuntayhtymän asianomainen viranomainen harkitsee sen suorittamisen perustelluksi. Kertapalkkiota voidaan käyttää esim. silloin, kun työnantaja haluaa palkita yksilöä tai ryhmää. Kertapalkkio voidaan maksaa myös muusta erityisestä syystä, mikäli kunnan/kuntayhtymän asianomainen viranomainen harkitsee sen perustelluksi.

 

Aloitteessa todettu palkitsemistapa on Turussa tällä hetkellä toteutettu kertapalkkiota maksamalla. Turussa kertapalkkiota maksettiin vuonna 2017 yhteensä n. 350.000 euroa.

 

Henkilökunnan palkkauksessa ja palkitsemisessa on tarkoituksenmukaista hyödyntää virka- ja työehtosopimusten mukaisia palkkaelementtejä. Konsernihallinnon strategisen HR:n näkemyksen mukaan tarvetta uusille nopeaa palkitsemista tukeville menettelytavoille ei ole, koska palkitseminen voidaan hoitaa jo tällä hetkellä sopimuksen mukaista kertapalkkiota käyttämällä.

 

 

Turussa 5.1.2018

 

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

 

 

 

Avainsanat: aloite, nopea palkitseminen, kertapallkio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini