Maahanmuuttostrategiaan ja maahanmuuttosuunnitelmaan vahvemmin suomen kielen opetus

Maanantai 12.12.2022 - Karjalainen Riitta


Koulutus räätälöidään yrityksen ja koulutettavien tarpeiden mukaan. Työnantajan kanssa sovitaan koulutuksen tavoitteesta, sisällöstä, kestosta ja toteutustavasta. Työpaikkasuomi soveltuu niin pienten, keskisuurten kuin suurten yritysten tarpeisiin. Myös julkinen sektori - valtio, kunnat, kuntayhtymät ja seurakunnat - voi käyttää palvelua.

Työpaikkasuomi taipuu käytettäväksi yrityksen eri vaiheissa ja etenkin, kun yrityksen toiminnassa tapahtuu muutoksia, jotka edellyttävät yrittäjän ja/tai yrityksen henkilöstön ammatillisen osaamisen päivittämistä. Työpaikkasuomea voidaan toteuttaa niin Täsmä-, Rekry- kuin MuutosKoulutuksena. Työpaikkasuomen vähimmäiskesto on 70 oppituntia (á 45 min). Vähimmäiskestosta voidaan kuitenkin joustaa yrityksen erityistarpeiden mukaan.

Palvelu on harkinnanvarainen ja maksullinen. Työpaikkasuomen koulutuksen rahoittavat työnantaja sekä työ- ja elinkeinohallinto (ELY-keskus, TE toimisto) yhdessä.

Esitin Turun kaupunginvaltuuston kokouksessa 12.12.22 jättämässäni aloitteessa, että Turun kaupungin maahanmuuttotoiminnasta ja kotouttamissuunnitelman toteutuksesta vastaava viranomainen, vastikään perustetun toimen maahanmuuttokoordinaattori, International House Turku, sivistystoimialan toisen asteen koulutuksesta vastaavat henkilöt selvittävät ja koordinoivat työpaikkasuomen koulutusta työvoimapulasta kärsiville mm. sosiaali- ja terveydenhuollon, ravintola-alan oppilaitoksissa ja /tai työharjoittelussa oleville opiskelijoille. Lisäksi esitin, että kartoitetaan työpaikkasuomen tarpeita myös jo työelämässä oleville maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

Avainsanat: maahanmuutto, maahanmuuttostrategia, suomenkieli


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini