Turun Urheilulähettiläiden työ tunnetuksi ja tunnustetuksi

Maanantai 15.11.2021 - Riitta Karjalainen


Ensimmäiset urheilijalähettiläät kaudelle 2020–2022 olivat pituushyppääjä Taika Koilahti, karateka Titta Keinänen ja jääkiekkoilija Susanna Tapani. Urheilijalähettiläitä julkistetaan lisää kuluvan vuoden aikana.

Turun kaupungin ja huippu-urheilijoiden välisellä markkinointiyhteistyöllä vahvistetaan Turun vetovoimaa ja tunnettuutta liikunta- ja urheilukaupunkina sekä hyvänä asuin- ja opiskelupaikkana. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että urheilijalähettilyyden avulla kaupungin nuoret urheilijat menestyvät, pystyvät tavoittelemaan unelmiaan ja toimivat roolimallina muille nuorille.

Urheilijoiden kanssa on solmittu sopimus, jonka mukaan he pitävät Turkua esillä kotimaisen ja kansainvälisen median haastatteluissa ja omissa sosiaalisen median kanavissaan. Heidän kanssaan tehdään videoita ja he esiintyvät kaupungin esitteissä ja muussa markkinointimateriaalissa. Turku myös näkyy urheilijoiden vaatetuksessa. Urheilijat myös vierailevat kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa, kouluissa ja vanhainkodeissa. Urheilijoille maksetaan yhteistyöstä 7 000 euroa vuodessa. Urheilijalähettiläiden pitää asua, opiskella tai harjoitella Turussa. He ovat kansainvälisen tason urheilijoita eli heillä on realistinen potentiaali edustaa Suomea lajinsa arvokisoissa tai -tapahtumissa vähintään Euroopan tasolla. Heidän pitää myös olla esiintymistaitoisia ja positiivisen imagon omaavia.

 

Esitän, että valtuustolle tuodaan raportti/selonteko ensimmäisen kolmen urheilulähettilään (Koilalahti, Keinänen, Tapani) vuosista 2020-2021 heidän tekemästään työstään Turun tunnettavuuden tekemisestä, esiintymisestä kaupungin esitteissä sekä vierailuistaan kouluissa ja vanhainkodeissa. Lisäksi esitän, että he voisivat itse olla kertomassa tekemästään työstä Urheilulähettiläinä Turun päivänä syyskuussa 2022 Turun imagon parantamistyöstään tunnettavuuden lisäämiseksi.

Avainsanat: urheilulähettiläs


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini