Nuoret aktiivisina kuntalaisina ja kansalaisina - edistäminen kaupungin tiloissa ja kouluissa

Maanantai 17.5.2021 klo 20:48 - Riitta Karjalainen


Nuorten osallisuutta yhteiskunnallisessa päätöksenteossa on vielä vahvistettava. Kaupungin julkisista tiloista kirjastot ja nuorisotalot voisivat toimia kohtaamispaikkana nuorille ja päättäjille. Nuorten poliittisen toiminnan tulee olla mahdollista kaupungin tiloissa lähestyttävyyden ja saavutettavuuden vuoksi.

Koulujen tulee olla paikka, jossa demokratiakasvatus tavoittaa jokaisen nuoren. Nuoret saavat mahdollisuuden tutustua poliittisen päätöksentekojärjestelmämme toimintaan ja päätöksentekijöihin. Kaupungilla ei ole yhteistä käytäntöä/toimintaohjeita miten puoluepoliittinen toiminta saa näkyä ja miten sitä saa järjestää kouluissa ja kaupungin julkisissa tiloissa - kirjastoissa tai nuorisotaloissa. Toimintakäytännöt poikkeavat merkittävästi eri koulujen välillä ja poliittisen nuorisotoiminnan järjestäminen kaupungin tiloissa kohtaa usein esteitä.

Kaupungin eri toimialojen kanssa yhteistyössä luodut pelisäännöt selkeyttäisivät  ja helpottaisivat nuorten aktiivisen kansalaisuuden edistämistä. Suomen hallitusohjelmassa linjataan demokratiakasvatuksen lisäämisestä sekä vuorovaikutuksen rajapinnan vahvistamisesta puolueiden ja koulujen kesken lasten ja nuorten aktiivisen kansalaisuuden vahvistamiseksi.

 

Esitän, että Turun kaupunki selvittää yhtenäisten käytäntöjen luomista puoluepoliittiselle toiminnalle kaupungin tiloissa ja kouluissa nuorten aktiivisen kuntalaisuuden ja kansalaisuuden edistämiseksi.

Avainsanat: Aloite Turun kaupunginvaltuustossa 17.5.21


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini