Kansainvälisen sairaanhoitajan 12.5 päivän kynnyksellä

Maanantai 10.5.2021 - Riitta Karjalainen


Koronapandemia on ollut yksi merkittävimmistä kriiseistä yhteiskunnassa sataan vuoteen maailmanlaajuisesti. Sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevien ammattilaisten työn merkitys on kriisissä korostunut ja tehnyt hoito- ja hoivatyön näkyväksi. Ilman sosiaali- ja terveydenhuollon korvaamatonta ammattilaisten joukkoa emme olisi hallinneet tätä kriisiä. Kriisin jälkityötkin jatkuvat vielä pitkään ja siihenkin ammattilaisia tarvitaan.

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö on alusta saakka - keväästä 2020 - ollut etulinjassa hoitamassa apua tarvitsevia potilaita, asiakkaita ja asukkaita tehohoidossa erikoissairaanhoidossa, koronavastaanotoilla perusterveydenhuollossa ,  sosiaalihuollon ikääntyneiden vanhus -ja vammaispalvelujen asumispalveluissa vaarantaen oman ja läheistensä terveyden taistelussa koronaa vastaan.  Osa on myös itse sairastunut koronaan auttaessaan ja hoitaessaan muita.  Tilanne jatkuu vielä ja tiedämme, että koronakriisin jälkihoitoon kuuluva hoito- palvelu- ja koulutusvelka tulee pian maksettavaksi. Niiden hoitamiseen tarvitaan sosiaali- ja terveyden ja sivistyspuolen osaavaa ammattilaisten joukkoa, joka on jo nyt äärimmäisen kuormittunut.   

Kiitos kuuluu teille hyvät sairaanhoitajakollegat, kun olette ponnistelleet tässä vaikeassa tilanteessa ja sinua tarvitaan enemmän kuin koskaan.

 Kiitos kun olet sairaanhoitaja!  Hyvää kansainvälistä sairaanhoitajanpäivää 12.5.2021 !

 

#Maailma ilman sairaanhoitajia? Ei kiitos

#kiitoskollegalle  #suomitarvitseesinua  #covid19  #koronavirus

      #mähoidan    #sairaanhoitajaopiskelijat  #sairaanhoitajillekiitos

Toivon teille kaikille voimia, iloa ja valoa tulevaan! 

 

Riitta Karjalainen, puheenjohtaja

Avainsanat: sairaanhoitaja, kansainvälinen sairaanhoitajan päivä, 12.5


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini