Etätyö paikkariippumattomaksi

Maanantai 15.3.2021 - Riitta Karjalainen


Ison Turun kokoisen kaupungin olisi toimittava esimerkkinä muille julkisen sektorin toimijoille Varsinais-Suomessa ja ryhdyttävä kehittämään paikkariippumattoman etätyön mahdollisuuksia ja malleja. Hyvin johdettu tuottava etätyö antaa työntekijälle mahdollisuuden päättää aiempaa paremmin omasta ajankäytöstään ja siitä, missä hän tekee työtään. Vaikka työpaikka olisikin vain muutamien kortteleiden päässä, mahdollistaa etätöiden lisääminen entistä monimuotoisemmat arjen ratkaisut, läsnäolon läheisten elämässä tai keskittymisrauhan etäällä hälinästä.

Etätyön mahdollistaminen avaa Turulle myös uusia mahdollisuuksia rekrytoida osaajia työntekijöiden koti- tai asuinpaikasta riippumatta kaikkialta Suomesta, myös Suomen ulkopuolelta. Samalla etätyön lisääminen vapauttaa kaupungin toimitiloja ja mahdollistaa niiden käyttötarkoituksen muuttamisen ja myös toimitiloista luopumisen.

Esitän, että Turku mahdollistaa kaikissa etätyöhön soveltuvissa työtehtävissä työmuodon valinnanvapauden. Paikkariippumattomaan työhön siirryttäessä myös hyvään etätyöjohtamiseen on kiinnitettävä huomiota ja kehitettävä sille kaikille yhtenäiset ja toimivat pelisäännöt.

Avainsanat: etätyö, monipaikkaisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini