SÄHKÖISEN ALOITE-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO

Maanantai 7.1.2019 - Riitta Karjalainen


Ahjo-järjestelmä on Helsingin kaupungin sähköinen asianhallintajärjestelmä. Kaikki toimielinten ja viranhaltijoiden päätökset on 5.7.2011 alkaen käsitelty Ahjon tukemana. Ahjon myötä kaupunki siirtyi keskitetyn kirjaamon aikakauteen. Keskeisenä ideana Ahjossa on, että tieto kirjataan vain kerran järjestelmään. Esimerkiksi toimielinten kokoukset käydään sähköisesti ja kirjaukset kirjataan suoraan järjestelmään, joka muodostaa pöytäkirjan ja päätöstiedotteen automaattisesti. Pohjoismaissa ja Suomessa kaikki on julkista ellei toisin ole päätetty.


Open Ahjo on lisännyt avoimuutta kuntalaisten, tiedotusvälineiden ja päättäjien suuntaan. Helsingin kaupunki haluaa lisätä demokratiaa ja kansalaisten vaikutusmahdollisuutta päätöksentekoon. Kaupunki haluaa edistää kansalaisen sähköistä tiedonsaantia sekä sähköistä asiointia.

Vuonna 2015 myös valtuustoaloitteet on voitu tehdä sähköisesti. Myös Tampere ja Oulun valtuuston aloitteet voidaan jo tänä päivänä jättää sähköisen järjestelmän kautta. Samoin valtuustoaloitteen jättämisen valmistelua ja vastausta on voinut seurata sähköisessä järjestelmässä.

 

 

Esitän, että Turun konsernihallinto ottaa selvitettäväkseen miten Oulun, Tampereen ja Helsingin sähköinen valtuustoaloitejärjestelmä toimii ja tuoda valtuustolle päätettäväksi keväällä 2018 millainen on Turun kaupungin sähköinen valtuustoaloitejärjestelmä. Turku haluaa kehittää Smart and Wise- sähköistä asiointia, joten tämä on Turku strategian mukainen.

 

 

 

Riitta Karjalainen (kesk.)

 

Avainsanat: Aloite-järjestelmä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini