Portsakodin palvelutalon sisään- ja ulostulojen liikenneturvallisuuden parantamine

Maanantai 12.11.2018 - Riitta Karjalainen


 

Portsakodin palvelutalon lähistöllä asuu paljon ikäihmisiä, työikäisiä sekä opiskelijoita. Puutarhakatu on lisäksi hyvin vilkasliikenteinen. Kuntalaiset ovat kovasti olleet yhteydessä Portsakodin palvelutalon liikenteen vaarallisuudesta:

-        joku on melkein jäänyt auton alle pyörätiellä Puutarhakadulla, kun Portsakodin piha-alueelta tulevat autot ”hyökkäävät” suoraan jalkakäytävälle ja pyörätielle.

-        autolla pihalta tullessa on mahdotonta havaita mahdollista kulman takaa tulevaa kävelijää tai pyöräilijää, mutta silti sieltä tullaan usein melko reippaalla vauhdilla suoraan kevyen liikenteen väylälle. Tänään 14.5.18 on ollut vaaratilanne, kun pihalta kovaa vauhtia tulleen huoltoauton väliin oli jäädä pyöräilijä alle. Sisääntuloväylä on merkitty yksisuuntaiseksi ja poistuminen tontin toiselta puolelta ulos, silti tätä ei noudateta.

-        voisi vähintään lisätä isompaa varoituskyltti pihan puolelle

-         harkitsemisen arvoista olisi myös lisätä peilit kumpaankin suuntaan tai ehkä joku valo- tai äänimerkki voisi toimia?

 

 

Ehdotan, että ensimmäiseksi tulee pyytää Turun kaupungin liikenneinsinööri paikalle arvioimaan sisään-ja ulostuloteiden vaarallisuus/turvallisuus ja hänen tekemät toimenpide-ehdotukset lähetetään toteuttamisen toimenpanoon Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimialan. Alan asiantuntijat varmasti osaavat miettiä mikä toimisi parhaiten ko. kohdassa, mutta nykyisellään paikka vain odottaa onnettomuuden tapahtumista.

 

 

Riitta Karjalainen (kesk.)

 

.

 

Avainsanat: Portsakoti, Riitta Karjalainen, liikenne, liikenneturvallisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini