Nopea palkitseminen

Maanantai 20.3.2017 klo 20.54 - Riitta Karjalainen


Nopsan tarkoituksena on palkita jostain erityisestä toiminnasta. Siksi enintään 25 % työntekijöistä voidaan palkita yksilösuorituksesta vuosittain.

Palkkion tulee olla suhteutettu siihen, mistä palkitaan. Esimies harkitsee mikä on sopivin palkkio ja mikä on palkkion arvo, poikkeuksena vapaapäivä, jonka arvo on kaikilla sama. Kaikkia palkkiolajeja käytetään yksikön toiminnan kannalta tarkoituksenmukaisesti, johdonmukaisesti ja perustellusti. Nopea palkitseminen on sidottu VSSHP:n arvoihin ja arvopohjaiseen toimintaan ja käyttäytymiseen.

Nopeaa palkitsemista varten VSSHP:n vuoden 2017 palkkabudjettiin on liitetty erillinen 0,1 % ko. yksikön palkkasummaa vastaava määrä, joka lasketaan palkkamäärärahasta ilman sivukuluja.

Prosenttimäärän tarkastelu/seuranta tehdään toimialue- tai vastaavalla tasolla, jolloin pienet yksiköt voidaan tarkastelussa yhdistää suuremmaksi kokonaisuudeksi. Tarkasteltavassa kokonaisuudessa on oltava vähintään 20 henkilöä. Toimi- ja palvelualuejohto varmistaa yhdessä vastuualuejohdon kanssa, että kaikki yksiköt koosta ja sijainnistaan huolimatta tulevat otetuiksi palkitsemisen piiriin. Päättävässä asemassa olevat huolehtivat siitä, että heillä on jaettavasta palkkapotista suhteessa sopiva määrä esimiesten palkitsemiseen, jotka myös ovat palkitsemisen piirissä.

Nopea palkitsemisen vapaapäivän arvo on 250€ sosiaalikuluineen kaikilla työntekijöillä. Vapaapäivä voidaan myöntää vain, jos yksikön työn luonne sallii sen.  Ajankohta sovitaan työtilanteen mukaan. Palkintopäivän ajaksi ei voida ottaa sijaista.  Nopsan myöntänyt esimies ilmoittaa Nopsa vapaasta lomakkeella.

Esitän, että Turun kaupungin Konsernihallinnon Strateginen HR selvittää vastaavanlaisen nopean palkitsemien mahdollisuuden Turun kaupungin työntekijöille esimiesten työkaluksi, jolla he voivat kiittää yksittäistä tai useampaa työntekijää siitä, että he ovat osoittaneet käytöksellään, saavutuksellaan tai suorituksellaan Turun kaupungin arvojen (asukas-ja asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus, sekä uudistuminen ja yhteistyö) mukaista toimintaa ja toimineet siten esimerkkinä muille.

 

Riitta Karjalainen (kesk.)

 

 

Avainsanat: palkitseminen, arvot, strategia, Turku


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini