Nuorten aktiiviurheilijoiden mentaalivalmennus

Maanantai 20.2.2017 - Riitta Karjalainen


Mielen ja kehon optimaalista yhteispeliä sekä keskittymiskykyä kehitetään mentaalivalmennuksella. Valmennuksen aikana selvitetään, miten urheilija löytää tasapainon ja vapauttaa olemassa olevan potentiaalin käyttöön. Alitajuiset uskomukset ja erilaiset pelkotilat ovat joskus estämässä optimaalisen potentiaalin löytymisen. Monesti urheilijan menestyksen esteenä voi olla jumiutuneet ajattelu-, tunne- ja toimintamallit. Tasoerojen kaventuessa mentaalivahvuudet ovat ratkaisevassa roolissa. Henkinen valmennus auttaa urheilijaa kehittämään oman yksilöllisen tapansa optimoida psyykkinen tilansa niin, että hän voi parhaalla mahdollisella tavalla hallita ja hyödyntää sitä omassa lajissaan. Mentaalivalmennuksen hyöty urheilijalle on merkittävä, koska sen avulla pelaaja voi voittaa omat pelkonsa, vahvistaa uskoa itseensä, pelata rohkeammin ja tehdä pelissä luovia ratkaisuja.

 

Joukkue koostuu yksilöistä, erilaisista persoonista ja heillä on omat ajatukset, tunteet, tavat käyttäytyä ja käsitellä asioita. Yksilöt käyttävät omia vahvuuksia joukkueen onnistumisen tavoittelussa ja jokaisen vahvuudet tulisi pyrkiä hyödyntämään mahdollisimman hyvin. Urheilijat tarvitsevat avukseen ulkopuolisen apua ja tukea, jotta yksilö ja joukkue voi saada käyttöönsä kaiken mahdollisen voiman, jota heistä löytyy. Tällöin mentaalivalmennuksen eri osa-alueiden läpikäymisellä ja käyttöön ottamisella voi olla suurikin merkitys asioissa eteenpäin menemisen kannalta. Mentaalivalmennus auttaa urheilijoita parantamaan keskittymistä suorituksiinsa ja auttaa pääsemään parhaimmalle optimaaliselle tasolle ja tuloksiin.

 

Itse uskon mentaalivalmennuksen voimaan, ja toivon näkeväni tulevaisuudessa sitä myös nuorten turkulaisten eritoten poikien joukkueurheilussa mm. salibandyssa

Avainsanat: mentaalivalmessus, nuoret, aktiiviurheili, sairaanhoitaja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini