Huomisen hyvästä hoidosta päätetään 19.4.2015 näissä eduskuntavaaleissa

Keskiviikko 1.4.2015 - Riitta Karjalainen


Hyvä ja tasa-arvoinen hoito: Laadukkaiden ja yhdenvertaisten palveluiden tuottaminen edellyttää hoitotyön tekijöiden korkealaatuista osaamista. Sosiaali- ja terveydenhuollon koulutettuun työvoimaan tulee panostaa.

Vetovoimaiset työpaikat: Suomessa koulutetun hoitohenkilöstön henkilöstövaje on kasvanut viime vuosina ja pulan ennustetaan vaikeutuvan tulevaisuudessa. Työvoimapulaa edistää sairaanhoitajien tyytymättömyys työoloihin. Sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikkojen vetovoiman lisääminen on välttämätöntä.

Työn arvostus puheista käytäntöön: Sairaanhoitajan työ on itsenäistä, vastuullista ja se perustuu hoitotieteeseen. Sairaanhoitajat kohtaavat potilaita 24/7 ja vastaavat potilaiden ja asiakkaiden kokonaisvaltaisesta hoitotyöstä. Sairaanhoitajan työ on yksi arvostetuimmista ammateista Suomessa. Sen tulee näkyä myös päätöksenteossa, asenteissa sekä palkoissa.

 

Toimin 16 vuotta Suomen Sairaanhoitajaliiton hallituksessa Varsinais-Suomen edustajana seuraten läheltä, miten suuri sosiaali-ja terveydenhuollon muutos teki tuloaan. Siksi on tärkeää, että hoitotyön asiantuntemusta hyödynnetään sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa. Sairaanhoitajilla on merkittävä rooli tulevaisuuden uusien palveluiden kehittämisessä ja käyttöönotossa.  Siksi asetuin ehdolle eduskuntavaaleissa 2015 Varsinais-Suomessa. 

On vaikutettava paremman terveydenhuollon puolesta, jossa sairaanhoitajakoulutus vastaa tulevaisuuden tarpeita, henkilöstörakenne on kestävä ja turvallinen, palvelut ja työnjako on asiakaslähtöistä, johtajina toimii hoitotyön edustaja vahvistaen hoitotyön asemaa myös tulevaisuudessa ja hyödyntäen hoitotyön asiantuntemusta sote-uudistuksessa.

 On rohkeiden päätösten aika, ANNA näissä vaaleissa ÄÄNESI sairaanhoitajalle.

  Ääni numero 58 takaa,tietää miten Suomi makaa.Päättäjäksi hyvin vakaa,

tässä ei tarvita rahaa. 

-------------------------------------------------------------------------------

 Tammi-maaliskuun jäsenkirjeessä kerroin erään 90-vuotiaan naishenkilön ajatuksista: Miltä tuntuu olla 90-vuotias ja silti säilyä vireänä? Siis saman ikäinen kuin juhliva Sairaanhoitajaliittomme.

Tässä meille hänen 42 elämänohjeesta jatkoksi seuraavat 31–42 ohjetta:

31. Usko ihmeisiin.

32. Älä analysoi elämää liikaa vaan ota tästä hetkestä kaikki irti.

33. Vanhaksi eläminen lyö laudalta nuorena kuolemisen.

34. Lapsillasi on vain yksi lapsuus.

35. Ainoa asia, jolla todella loppujen lopuksi on merkitystä on, että rakastit.

36. Varmista, että olet ulkona joka päivä. Ihmeet odottavat kaikkialla.

37. Jos me kaikki heittäisimme omat ongelmamme kasaan ja näkisimme kaikkien muiden ongelmat ottaisimme nopeasti omamme takaisin.

38. Kateellisuus on ajanhukkaa. Iloitse siitä mitä sinulla jo on.

39. Elämäsi parhaat asiat eivät ole sinulle vielä tapahtuneet.

40. Riippumatta siitä miltä sinusta tuntuu, pukeudu ja ilmesty paikalle

41. Sitä niittää mitä kylvää.

42. Elämällä ei ole rusettia kaulassa, mutta se on silti lahja.

 

Hyvää ja rauhoittavaa Pääsiäisen aikaa

 

 



 

 

 

Avainsanat: sairaanhoitaja, hyvä hoito,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini